Donnerstag, 20. Juli 2017

Výhra, skvelý zákrok, potlesk. Gólman Čech prvýkrát chytal za Arsenal

Blížil sa koniec prvého polčasu, keď do pokutového územia Arsenalu mieril center z priameho voľného kopu a ofenzívny záložník Naismith trkl do lopty blonďavú hlavou.

To musí byť gól…

Tak nakoniec nie! Brankár Čech sa odrazil od zeme a končekmi prstov pravej ruky vyškrábl loptu bet 365 na brvno. Akcia potom síce ešte pokračovala a Everton z dorážky strelil gól, ale to už rozhodca kvôli ofsajdu prerušili hru (pravdepodobne odpískali už Naismithovej postavenie mimo hry).

Druhýkrát sa český brankár predviedol skraja druhého polčasu proti Garbuttově tvrdej strele z diaľky, ktorú vyrazil do bezpečia.

Nestačil len na Barkleyho nechytateľnou ranu z hranice pokutov� �ho územia presne do ľavej šibenice. V tom čase, teda v 75.minúte, už však bolo rozhodnuté, pretože Arsenal po góloch Walcotta, Cazorla a Özila viedol 3: 0.

Inak Čech moc práce nemal. Arsenal mal celý zápas pod kontrolou. Skúsený brankár sem tam zasiahol proti ľahším strelám, stiahol center do pokutového územia alebo sa zapojil do rozohrávky.

"Prvý zápas a výhra, navyše hneď víťazstvo v turnaji, takže som maximálne spokojný. Podali sme veľmi dobrý tímový výkon a zaslúžene sme vyhrali. Aj so svojim výkonom som spokojný, "povedal český gólman pre svoj oficiálny web.

Už pred začiatkom zápasu tlieskalo Čechovi singapúrsky Národnom štadióne vyše päťdesiat tisíc fanúšikov. To keď hlásateľ oznámil jeho meno v základnej zostave Arsenalu.

Potom už sa tridsaťtriročný gólman objavil priamo na trávniku.Z útrob luxusné arény vybehol k rozcvičke v červenom tréningovom tr iku, svietivo žltých brankárskych rukaviciach a v tradičnej bet365 mobil ochrannej prilbe, ktorú nosí od vážneho zranenia hlavy v roku 2006.

Lopty sa prvýkrát dotkol už v tretej minúte, ale to len vypomohol obrancom pri rozohrávke.

To, že si Čech odbije premiéru, potvrdil Arsenal zhruba hodinu pred výkopom. Ešte než klub oznámil základnú zostavu (Čech - Bellerín, Chambers, Koscielny, Gibbs - Wilshere, Ramsey, Özil, Cazorla, Walcott - Giroud), vyvesil na svojom twitterovom účte fotografiu tmavéhoho brankářshého drese s číslom tridsať tri a menovkou "Cech".

"V Singapure som ešte nikdy nebol, tak sa tam teším.Aj na to, že si za Arsenal zachytám prvý zápas, "hovoril Čech pred odletom.

V úvodnom zápase na turnaji proti singapurskému výberu (4: 0) sa ešte nedočkal, pretože šancu bet365 stavky dostal ml adík Emiliano Martínez, ale vo finále už sa do brány dostal. Súperom bol Everton, čiže súper Arsenalu z anglickej ligy.

Čech potvrdil prestup z Chelsea do Arsenalu predposledný júnový deň.


Transfer v hodnote jedenásť miliónov libier (v prepočte 420 miliónov korún) z neho urobil šiesteho najdrahšieho gólmana bet365 bonus vo futbalovej histórii.

Pred pár dňami začal v novom klube prípravu, ktorá zahŕňa práve aj exhibičný turnaj Barclays Asia Trophy v Singapure .Tam vôbec neodletel Čechův spoluhráč Tomáš Rosický, ktorý lieči zranené koleno.

"Rosický zostane doma, pretože má menšiu zranenie z posledného zápasu za českou reprezentáciou proti Islandu," vysvetlil tréner Wenger.

bet365

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen