Freitag, 21. Juli 2017

Dortmund rozstrieľal nováčika a vedie, Kadeřábkův tím nestačil na Bayern

Ingolstadt sa pritom celý prvý polčas statočne držal a neinkasoval. Ale v druhom už nestíhal. Hosťami poslal do vedenia stopér Ginter, z penalty krátko nato zvýšil Reus a výsledok v závere ešte zvýraznili góly Kagawa a Aubameyanga. Český útočník Tomáš Pekhart nebol ani na lavičke Ingolstadte.

Len deväť sekúnd stačilo futbalistom Hoffenheimu, aby dokonale zaskočili Bayern Mníchov, najväčšieho favorita nemeckej bundesligy. Tím Pavla Kadeřábka sa ujal vedenia hneď z prvej akcie zápasu, nakoniec ale senzačný výsledok neudržal, v druhom polčase zahodil penaltu a doma s Bayernom prehral 1: 2.

Kadeřábek opäť nastúpil v základnej zostave a odohral celý zápas.Mohol tak sledovať, ako jeho tím bleskovo vyu� �il hrubky obrancov Bayernu: Alaba veľa nepresne prihrával Boateng, ten mal k lopte oveľa ďalej než Volland a mladý útočník Hoffenheimu si sám pred Neuerom ľahko poradil. Trafil sa už po deviatich sekundách, čím vyrovnal rekord súťaže.

Nečakané vedenie držali domáci až do 41. minúty, potom vyrovnal Thomas Müller. Dvadsať minút pred koncom bol Hoffenheim blízko druhého gólu. Boateng zastavil vo vápne loptu rukách, dostal druhú žltú kartu v priebehu dvoch minút a okrem vylúčenia rozhodca tiež nariadil penaltu. Lenže tu stredopoliar Polanski zahodil a zápas spel k remíze.

Tá by domáci zrejme mrzela, ale proti Bayernu by ju asi brali.Nakoniec však po dvoch kolách zostávajú bez bodu, v poslednej minúte je o nerozhodný výsledok obral Lewandowski.

Ostatné Česi do sobotňajších zápasov nezasiahli. Zápas Frankfurte s Augsburgu, ktorý skončil remízou 1: 1, sledoval len z lavičky domáci útočník Václav Kadlec .

Pred víkendom sa síce v nemeckých médiách špekulovalo, že by ho tréner Veh mohol využiť na kraji zálohy, ale nestalo sa. Kadlec zostal medzi náhradníkmi celých deväťdesiat minút. V nominácii Augsburgu opäť chýbal stredopoliar Jan Morávek , ktorý lieči dlhodobé zranenie.

Aj v zápasoch Kolína nad Rýnom proti Wolfsburgu a Schalke proti Darmstadte sa zrodili remízy 1: 1. Nerozhodným výsledkom zato neskončilo zápasu Hannoveru s Leverkusenom, ktoré domáci prehrali 0: 1.O tesnom víťazstve hostí rozhodol gól Calhanoglua z 18. minúty.

V poslednom sobotňajšom zápase videli diváci v Hamburgu veľkú drámu. Domáci sa Stuttgartom, za ktorý v stredu obrany odohral celý zápas Adam Hloušek , dvakrát prehrávali. Ešte sedem minút pred koncom sa zdalo, že nezískajú ani bod. Potom ale vďaka gólom Lasoggy a Djouroua prevrátili skóre a slávili prvú výhru v sezóne. < /p>

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen