Freitag, 21. Juli 2017

ŠTATISTIKA: Sparta vyslala o 25 striel viac ako Plzeň, ale stráca 13 gólov

Futbalová liga je od soboty minulosťou, pohár bol odovzdaný a najslabší tímy už oplakala zostup. Nad výsledky 240 zápasov sa však dá sedieť celé hodiny a hľadať v štatistikách zaujímavé súvislosti.

Trebárs strelecká efektivita. Plzeň potrebovala na gól v priemere päť a pol strely, zatiaľ čo Sparta 7,3. Mala o 25 streleckých pokusov viac ako Plzeň, ale dala o 13 gólov menej.

Vlani tím z Letnej lige úplne dominoval, čo vystihol aj titulok vtedajšieho štatistického súhrne: Sparta, Sparta, Sparta. Prvoligové štatistiky ovládli majstri z Letnej.Plzeň tento rok prevzala po Sparte nielen majstrovský pohár, ale aj dominanciu vo svete čísel.

Ponúkame vám veľkú exkurziu.

stavky online Hráči Plzni stačilo 22 hráčov, Příbram ich prevrátila 36

Do prvej ligy tento rok zasiahlo 447 hráčov , to je o päť viac ako vlani a rovnako ako v predvlaňajšej sezóne. Najväčší diel patrí Příbrami, ktorá nasadila 36 rôznych futbalistov, naopak majstrovská Plzeň si vystačila len s 22 menami.

Do všetkých tridsiatich zápasov zasiahlo jedenásť mužov.Medzi päť hráčov, ktorí nechýbali ani minútu, sa dostal aj obranca Luděk Pernica, ktorý nadviazal na svoj rovnaký výkon z minulého roka. Obdivuhodné je, že vlani odohral plných 2700 ligových minút za Brno a tento rok zvládol to isté v drese Jablonca.

Bez striedanie ligu odohrali t iež Milan Hecate (Slovácko), Tomáš Grigar (Teplice), Tomáš Holeš (Hradec Kr. ) a Jiří Pavlenko (Ostrava). Do všetkých tridsiatich zápasov zasiahli ešte Jakub Rada (Bohemians), Jan Kopic, Martin Pospíšil (obaja Jablonec), Václav Procházka (Plzeň) a David Lafata (Sparta).

Na opačnom konci dlhého zoznamu je 35 hráčov s jediným štartom .Dokonca len jedinú minútu absovovalo päť z nich: Tomáš Duba (Jihlava), Jan Sedlák (Brno), Michal Hubínek (Bohemians), Levon Hajrapetjan (Příbram) a pri symbolickom lúčení s kariérou tiež Petr Malý z Dukly.

Po štvrtýkrát v kariére sa kráľom ligových strelcov stal David Lafata . Kapitán Sparty nastrieľal 20 gólov , teda rovnaký počet, s ktorým vyhral i predvlani. O jeden gól porazil slavistov Milana Škodu a stál na čele pelotónu, v ktorom je 209 hráčov , ktorí dali aspon jeden gól .

Minulý roční k bol s 673 góly najbohatší v celej českej histórii, terajší sezóna sa zaradila hneď na druhé miesto.Jasalo aj smútilo sa po 645 góloch .

Téma vlastných gólov bolo tento rok veľa žeravé, posúdenie jednej sporné situácie málom rozhodlo o korune kráľa ligových strelcov. Ako vlastné nakoniec evidujeme 17 gólov . Smoliarom roka je Lukáš Štetina z Dukly, ktorý vlastní bránku nechtiac trafil dvakrát.

V Plzni sa o góly podelilo 18 hráčov, okrem Jána Baranka a Patrika Hrošovského úplne všetci hráči z poľa, ktoré za tím nastúpili.Sparta si vystačila len s jedenástimi strelci, ďalšie tri tímy dokonca len s desiatkou.

Strely a rohy < span class = "cell"> Najefektívnejšia bola Pl zeň, najviac sa nadrel Hradec

Podľa evidencie spravodajcov MF DNES a iDNES.cz boli strelecky najusilovnejší futbalisti Sparty , ktorí vyslali celkom ku 415 striel . Z toho išlo 225 rán na bránu a 190 mimo. To Plzeň strelami šetrila (390 celkom, 221 na bránku a 169 mimo), ale zato bola efektívnejšia. Na jeden gól potrebovala v priemere len 5,6 strely . Druhý bol v efektivite Jablonec (6,5), Sparte patrí až 10.miesto (7,3) a poradie uzatvárajú Ostrava (10,5) s Hradcom Králové (11,2).

O útočnej snahe mužstiev veľa napovie tiež štatistika rohových kopov , ktorej kraľujú Sparta (217), Plzeň (214) a prekvapivo tiež Liberec (205). Iba 123 rohov kopali posledné České Budějovice .

Pre zaujímavosť, poďme sa pozrieť na pomer rohov a strelených gólov. Plzeň skončila na povestné bilanciu tr i rohy na jeden gól. Hradec Králové a Ostrava potrebovali dvojnásobok. Do výpočtov však zahŕňame všetky streleného gólu, nielen tie dosiahnuté po rohoch…

Prvé dva tímy ligy odohrali zhodne po pätnástich zápasoch bez inkasovaného gólu. V Sparte sa takmer rovným dielom podelili Bičík (7) a Štěch (8).Za Plzeň udržal nulu pri svojom jedinom štarte Bolek, ostatných 14 čistých kont patria Kozáčik , ktorý bol v tejto disciplíne v celej lige najlepšie.

Zhruba štvrtinovým podielom sa cudzinci podieľali aj počtu odohraných zápasov a strelených góloch, naopak vybočujú v trestoch. Žltých kariet pobrali 29 percent a červených rovno tretinu.

Najsilnejšie zastúpenie má samozrejme Slovensko (46 hráčov) , druhé miesto dlhodobo drží Bosna (11), ale na tretí sa tentokrát dostala sa šiestich muži Francúzsko. Zaujímavé je, že okrem dominantného Slovenska v českej lige nehrajú futbalisti zo susedných krajín. Nemec Jan Koch v Mladej Boleslavi bol jedinou výnimkou.

Rozhodcovia rozdali celkom 954 žltých kariet a 45 červených .Bez vylúčeného hráča prešla sezónou Plzeň , naopak Teplice dohrávali v oslabení šesťkrát. Najviac žltých kariet pozbierali futbalisti Liberca (80), najslušnejší bol susedné Jablonec (34).

Povesť zlého muža potvrdil Admir Ljevakovič z Teplíc, ktorý už druhýkrát v kariére vyrovnal rekord ligy - 12 žltých kariet. Prekonal tak výtečníka akými boli Tomáš Řepka či Petr Holota, ktorí nazbierali 12 žltých kariet v sezóne za kariéru len raz.

Dve červené a osem žltých kariet, to je bilancia, s ktorou sa do klubu hriešnikov hlási Vladimír Kukol z Jihlavy.Ďalšími členmi by mohli byť slavistov Aldo Baéz (11 žltých) a Tomáš Rada zo Slovácka (9 žltých a jedna červená).
PREHĽADY: ŽLTÉ KARTY x VYLÚČENIE

Najviac pokutových kopov zahrávala Plzeň az 11 príležitostí dala 9 gólov. Nasledujú Bohemians (9 kopov-6 gólov) a Sparta (7-5). Len po jednej penalte kopali Dukla, Ostrava a Slovácko, ktorých strelci boli všetci úspešní. Proti Plzni ani proti Sparte sa nekopala penalta ani raz, Jablonec čelil jednej. Naopak proti Č.Budějoviciam, Hradci Králové a Příbrami sa zahrávalo šesťkrát.

Rozhodca Najviac hráčov vylúčil Kovařík

Najviac ligových zápasov odšoféroval arbiter Michal Paták , ktorý bol v akcii dvadsaťkrát . Pritom stačil napomenúť 88 futbalistov (najviac zo všetkých) a štyroch mužov vylúčil. Najčastejšie siahol po červenej karte Libor Kovařík - sedemkrát.

Liga po rokoch zažila návštevu zahraničných arbitrov, stretnutie Sparta - Plzeň riadili Španieli na čele s Davidom Fernández Borbalán.

Celkový počet prvoligových divákov sa stále drží nad miliónovú hranicou, ale po troch rokoch rastu sme tento rok zaznamenali pokles. Na štadióny dorazilo celkom 1 137 131 divákov, čo činí priemer 4738 na zápas.

Najviac tiahla Plzeň, ktorá o 11 tisíc prekonala Spartu v úhrne návštev na všetkých 30 jej zápasoch. Vyhrala súťaž o najnavštevovanejší štadión, kde ako jediná mala priemer vyše 10 000 divákov.Na Spartu sa najviac chodilo na súperových ihriskách.

Najmenej divákov videlo Příbram, na domácich zápasoch mala najchladnejšie atmosféru Dukla, vonku NAJVÍNO vábilo Slovácko.

Na dvoch zápasoch presiahla návšteva 18 tisíc návštevníkov. Na súboj o ti tul medzi Spartou a Plzňou ich bolo 18 632, na derby pražských "S" prišlo na Letnú ešte o 33 viac, rekord sezóny tak činil 18 665.

Štyrikrát sa zišla len necelá tisícka fanúšikov, vždy na pražskej Julisce. Išlo o zápasy Dukly s Příbrami (734) , Ml.


Boleslavou (782), Č.Budějovicami (823) a Slováckom (924).
PREHĽAD: divácke ŠTATISTIKY

stavkovanie online "> Výsledky Trikrát 6: 0, najčastejšie 1: 0 pre domácich

< p> Prvoligové zápasy skončili 28 rôznymi v ariantmi celkového skóre. Najčastejšie, celkom v 31 prípadoch, to bolo 1: 0 pre domácich , ďalších 25 duelov skončilo 1: 1, výsledok 0: 0 a 2: 0 bol dosiahnutý jednadvacetkrát.

Najvýraznejším výsledkom 6: 0 skončili tri zápasy: Liberec - Ostrava, Jablonec - Dukla a Plzeň - Č. Budějovice.Zápas tímov, ktoré sú v konečnej tabuľke na opačných polovičiek priniesol aj najväčší prepadák domáceho tímu. Na juhu Čiech vyhrala Plzeň 4: 0.

Sedem gólov videlo publikum na troch zápasoch. Sparta sa Slováckom a Plzeň s Příbrami hrali 5: 2, stretnutie Ostrava - Č. Budějovice malo výsledok 4: 3.

Takmer polovicu z 240 zápasov vyhrali domáci tímy, presne 115 zápasu . Hostia vyhrali 67 duelov a v 58 prípadoch so súpermi rozišli remízou.Domáce mužstvá dala 393 gólov, hostia 252 .

tabuľky Budějovice na jar získali len 4 body, prepadol aj Baník

Čelo tabuľky bolo po jeseni rovnaké ako na konci: viedla Plzeň pred Spartou, Jabloncom a Mladou Boleslavou. Zato v spodných poschodiach sa mnohé zmenilo.

České Budějovice prezimovali na 12. mieste, ale na jar získali iba štyri body a spadli z posledného miesta. Biedne jar prežila tiež Ostrava, ktorá z piateho miesta klesla až na hranicu zostupového pásma. Na jar bola druhej najslabšia.Skokanom jari je Příbram, ktorá obsadila v jarnej tabuľke štvrté miesto.

Zaujímavý je pohľad na tabuľku vypočítanú zo zápasov posledných piatich kôl. O štvrté miesto sa delia vršovičtí susedia Bohemians a Slavia, naopak na takéto Jihlave je vidieť, ako vo finiši už zvoľnila.

Poradie v historickej tabuľke sa obvykle ma nej len v spodných poschodiach, kde sa výraznejšie prejavujú zostupy a postupy nepravidelných účastníkov ligy. Tento rok tu máme zmenu v popredí, Jablonec poskočil zo šiesteho miesta na štvrté. Severočesi využili absencia Olomouca a biedne seszony Ostravy, takže si polepšili hneď o dve priečky.

Příbram preskočila České Budějovice a v budúcom roku bude mať šancu vzdialiť sa im ešte viac, pretože Juhočesi ligu hrať nebudú.Drnovice a Kladno sa ataku Bohemians resp. Jihlavy už brániť nemohli, liga je pre nich dávnou minulosťou.

stavky

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen